Voordelen van pvc

  • Met pvc kunnen optimale prestaties bereikt worden op het gebied van inbraakveiligheid en geluidsisolatie. Dit is mogelijk door de toepassing van metalen kernen in de pvc profielen en door de combinatie met veiligheidsbeslag en akoestisch glas.
  • Ramen en deuren in pvc bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Kleur en vorm. Pvc ramen en deuren kunnen bekleed worden met 2127 verschillende kleurenfolies of -coatings, waardoor uitvoeringen in effen kleuren of houtstructuren mogelijk zijn. Verder behoren ook gebogen ramen, designstijl of pastoriestijl tot de mogelijkheden.
  • Pvc is onderhoudsvriendelijk. Net zoals bij aluminium kan het reinigen vanpvc constructies en het glas met dezelfde producten gebeuren. Een vochtige spons volstaat. Je moet dus geen extra producten aankopen én je bespaart tijd.

Voordelen van aluminium

  • Aluminium werkt als een schild. Met een weersbestendige aluminium laag, bent u beschut tegen alle invloeden van buitenaf: regen, wind, kou en lawaai worden buitengesloten.
  • Het materiaal is ook bijzonder sterk, hierdoor kan u grote en complexe raamconstructies maken. Met een aantal kleine aanpassingen zijn ook inbraakwerende stelsels mogelijk.
  • Aluminium is duurzaam. De aluminium detaillering behoeft nagenoeg geen onderhoud. Bovendien gaat aluminium langer mee; de vervangsnelheid ligt beduidend lager en het materiaal is krasbestendig. Ook wat vormbaarheid betreft scoort aluminium hoog.
  • 100% recyclebaar. Oude aluminium raamprofielen worden vaak opnieuw gebruikt voor nieuwe aluminium profielen en dat is goed voor het milieu.

 

Qtrex pvc-alu ramen

cover Unilux kunststof ramen en deuren

Het UNILUX programma kunststof-ramen en voordeuren
Kunststof-ramen IsoStar en Premio, Kunststof-voordeuren

Download

PREMIO – de prijsbewuste

doorsnede pvc raam Unilux

IsoStar – de energiebewuste

doorsnede pvc raam Unilux

Energie besparen met drievoudige beglazing

Alle goede dingen bestaan bij energie besparen effectief uit drie. De derde glasschijf zorgt ervoor dat de excellente warmteisolatiewaarde van de UNILUX ramen uiterst laag blijft. (Hoe lager deze waarde, deste minder warmte er naar buiten gaat). Dit betekent dat u op jaarbasis honderden liters verwarmingsbrandstof en veel geld bespaart. U draagt ook bij tot een beter milieu door de verminderde CO2-uitstoot.

U kan kiezen uit de volgende driedubbele beglazingsmogelijkheden:

Unilux driedubbele beglazing SuperThermo3

Unilux driedubbele beglazing UltraThermo3

Unilux driedubbele beglazing ThermoWhite3

SuperThermo3

Voor koele rekenaars, die geen warmte verspillen willen. De meerprijs van de derde schijf is bij de isolerende beglazing SuperThermo3 klein. De energiewinst daarentegen is groot. Vergeleken met een normale tweevoudige isolerende beglazing is de warmte-isolatie 80 procent beter. En duurzaam, want de aluschalen zijn op glijkoppelingen gelagerd en de verluchting verloopt tussen alu en hout optimaal. Uitzettingscoëfficiënten tussen hout en alu worden geneutraliseerd en dragen bij tot de duurzaamheid van het raam.

UltraThermo3

UltraThermo3 – de isolerende beglazing voor het slanke hout-alu-passiefhuisraam. Met een bouwdiepte van 8 cm is het buitenaanzicht identiek aan een normaal hout-alu-raam. Hierdoor laten ramen met UltraThermo3-glas zich met standaard hout-alu-ramen en JumboLine-balkondeuren combineren zonder afbreuk te doen aan de algehele optiek. De geringe bouwdiepte is mogelijk door een hoogisolerende 2-componenten-mengeling, die in de raamkader geïntegreerd zit.

ThermoWhite3

Met de isolerende beglazing ThermoWhite3 wordt de invallende warmte van de zonnestralen versterkt. Dankzij een onzichtbare coating op de glasschijven vindt meer natuurlijke zonne-energie de weg naar binnen. In de koude maanden en gedurende de overgangsmaanden laat zich dit opmerkelijk voelen in uw verwarmingskosten. Tevens zorgt deze coating - in verbinding met de Argon-gasvulling – ervoor dat de warmte binnenshuis blijft.

Energie besparen door een massieve bouwwijze

Iets goedkoper en gelijktijdig beter maken gaat niet samen. Helaas.

Elk product kan maar zo goed zijn als de kwaliteit en de hoeveelheid van de materialen waaruit het is samengesteld. UNILUX gebruikt enkel hoogwaardige grondstoffen die tot een massief geheel verbouwd worden. Deze meerwaarde komt onze klanten tegoed, zij kunnen zich ramen en deuren aanschaffen die duurzaam en energiezuinig zijn en bijdragen tot een beter milieu.

Veiligheid is voor iedereen anders. We bieden u dan ook verschillende formules qua inbraakpreventie aan.

UNILUX_Safe_Logo

Safe, ons veiligheidsprogramma

Onze SAFE formules zijn goedkoop én effectief.

Qtrex SAFE II
De Safe II veiligheidsoptie voor ramen is een beproefd systeem dat ongewenste personen buiten houdt. Om u een grote mate van veiligheid te kunnen garanderen, maken we gebruik van paddestoelnokken. Deze nokken in de sluiting van de rand van het raam zijn voorzien van een rand die zich vastgrijpt in het vlindersluitplaatje in het kozijn, waardoor inbrekers worden buitengesloten. Een extra anti-diefstalmaatregel die wij u aanbieden is de plaatsing van een handgreep met een drukknop of een veiligheidsslot.

Qtrex SAFE III
De Safe III veiligheidsopties bieden u alles van de Safe II opties, plus een extra barrière van gelaagd glas. Het Qtrex projectielresistent glas (A1) werd uitvoerig getest en voldoet aan de DIN veiligheidsnormen omtrent inbraakveiligheid voor woningen. Een pluspunt is dat het gelamineerd glas geluiddempend is en bescherming biedt tegen Uv-stralen.

UNILUX veiligheidsglas

Veiligheid volgens de Din-normen

Qtrex ramen (Resistentie klasse 2, DIN EN 1627ff V) voldoen aan de veiligheidsnormen van DIN, die zeer hoog zijn. We kunnen u ook een hoger beschermingsniveau aanbieden dat zelfs bommen kan weren.

Unilux alarmsysteem

Alarmsystemen voor extra beveiliging

Alarmsystemen worden stilaan de norm. Qtrex biedt u de mogelijkheid aan een alarmsysteem in uw deuren en ramen te integreren. Nadat wij de magneetschakelaar aan de hardware hebben gekoppeld en de gaten waar de kabels in moeten komen hebben geboord, moet u enkel de afzonderlijke elementen verbinden.

 

UNILUX geluidsisolatie glas

Laat het lawaai rustig buiten

Bij geluidswering gaat het niet om het aantal glasschijven, maar om de dikte ervan.

Onze geluidswerende beglazing bereikt, afhankelijk van de dikte, een dB-waarde tot 46 dB. In drievoudige warmteisolerende beglazing wordt een isolatiewaarde van 41 dB bereikt. Zo wordt zelfs langs een drukke baan het lawaai doeltreffend buiten gehouden.